Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kladdkaka med oboygrädde
Supergod och enkel kladdkaka, dekorerad med vispgrädde och oboypulver!
Räcker till 10 portions Generösa bitar
Räcker till...
10 portions Generösa bitar
Recepttyp
Kladdkaka
Tema
Snabbt och lätt
Ingredienser
Så gör du
Ingredienser
- 100 g Smör
- 2 st Ägg
- 2 dl Strösocker
- 1 dl Vetemjöl eller glutenfri mjölmix
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2 msk Kakao
- 1,5 msk Oboypulver
- 1/2 tsk Salt
- 3 dl Vispgrädde
- 3 tsk Oboypulver i grädden och pudret över grädden
Gör så här
- Sätt ugnen på 175’C över och undervärderad. Fodra en springform och ställ åt sidan.
- Smält smöret och låt svalna något.
- Knäck ner äggen i en bunke. Tillsätt alla ingredienser (socker, mjöl, vaniljsocker, kakao och oboypulvret). Vänd ner smöret och blanda ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Kakan ska vara dallrig i mitten men fast i kanterna. Ta ut och låt stelna helt i kylen.
- Vänd den stelnade och fudgekonsistens-kladdkakan upp och ner på ett fat.
- Vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt oboypulver och vänd ihop med en slickepott. Häll grädden i en spritspåse. Spritsa på grädden och sikta sedan över lite oboypulver!