Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(22)

Kladdkaka med oboygrädde

Supergod och enkel kladdkaka, dekorerad med vispgrädde och oboypulver!

Thildas_recept

Vote
(22)

Räcker till 10 portions Generösa bitar

Räcker till...

10 portions Generösa bitar

Ingredienser

Så gör du

Ingredienser
  • 100 g Smör
  • 2 st Ägg
  • 2 dl Strösocker
  • 1 dl Vetemjöl eller glutenfri mjölmix
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 2 msk Kakao
  • 1,5 msk Oboypulver
  • 1/2 tsk Salt
  • 3 dl Vispgrädde
  • 3 tsk Oboypulver i grädden och pudret över grädden
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175’C över och undervärderad. Fodra en springform och ställ åt sidan.
  2. Smält smöret och låt svalna något.
  3. Knäck ner äggen i en bunke. Tillsätt alla ingredienser (socker, mjöl, vaniljsocker, kakao och oboypulvret). Vänd ner smöret och blanda ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Kakan ska vara dallrig i mitten men fast i kanterna. Ta ut och låt stelna helt i kylen.
  5. Vänd den stelnade och fudgekonsistens-kladdkakan upp och ner på ett fat.
  6. Vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt oboypulver och vänd ihop med en slickepott. Häll grädden i en spritspåse. Spritsa på grädden och sikta sedan över lite oboypulver!