Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Kladdkaka med saffranstryffel

En julig kladdkaka med en saffranstryffel gjord på vit choklad. Den var precis sådär god som den låter...tryffeln blir mjuk och krämig, och med den goda saffranssmaken så blir denna kladdkaka en fullpoängare! Jag valde att dekorera kladdkakan med några sockrade tranbär, men man kan välja att dekorera med hallon, vinbär eller granatäpple istället om man vill.

Vote
(5)

Räcker till 1 st springform

Räcker till...

1 st springform

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt
Saffranstryffel
  • 25 g smör
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 påse saffran 0,5 g
  • 200 g vit choklad
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Kladdkaka: Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i en smörad form. Grädda sedan kakan mitt i ugnen i ca 15-20 min. Låt kakan kallna.

  3. Tryffel: Smält smöret till tryffeln i en kastrull tillsammans med grädden. Häll i saffran. Hacka den vita chokladen och häll ner i gräddblandningen. Låt att smälta samman och häll sedan tryffeln över kladdkakan. Ställ kallt tills tryffeln har stelnat.