Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(26)

Kladdkaka med smak av apelsin

Enkel kladdkaka smaksatt med Cointreau.

Annika72

Vote
(26)

Räcker till 6-8 bitar

Räcker till...

6-8 bitar

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2-4 msk Cointreau likör beroende på hur mycket smak du vill ha av likören.
  • strösocker, mannagryn eller ströbröd att bröa formen med
Garnering
  • florsocker
  • hallon
  • Lättvispad grädde
  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Bröa formen med strösocker, ströbröd eller mannagryn.

  3. Smält smöret i en kastrull.

  4. Lyft bort kastrullen från spisen. Rör ner ägg och strösocker i kastrullen. Blanda väl. Vispa inte.

  5. Sikta ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker i kastrullen. Rör om och blanda väl.

  6. Rör slutligen ner Cointreau.

  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 min. Kakan blir låg, med ganska hård yta och kladdig i mitten. Låt kakan kallna, gärna till nästa dag (om det går att vänta). Pudra över florsocker precis innan servering. Servera med hallon och vispad grädde.