Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Kladdkaka med smak av cappuccino

Recept på klassisk kladdig kladdkaka som toppas med cappuccino-grädde.

baka.se

Vote
(5)

Räcker till 6-8 portions

Räcker till...

6-8 portions

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

Kladdkaka
  • 1 dl chokladknappar från Callebaut mjölkchoklad
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 100 g smör
  • en nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
Topping
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 tsk snabbkaffe
  • 0,5 dl chokladknappar från Callebaut mörk choklad
  • ströbröd + smör till formen
Kladdkaka
  • Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält chokladknapparna över ett vattenbad. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Vispa/rör ihop ägg och socker (ej med elvisp), rör sedan ner mjölet, vaniljsocker, kakao en nypa salt samt den smälta chokladen. Häll ner smeten i formen och grädda i ugnen i cirka 12-15 min. När kladdkakan är klar låt den gärna vila i kylskåpet över natten.
Topping
  • Vispa grädden tillsammans med snabbkaffe. Smält chokladknapparna över ett vattenbad och ringla sedan ner i den vispade grädden, spara 1 - 2 tsk. Toppa kladdkakan med cappucino-grädden, avsluta med att ringla över resterande choklad.