Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kladdkaka med smak av cappuccino
Recept på klassisk kladdig kladdkaka som toppas med cappuccino-grädde.
Räcker till 6-8 portions
Räcker till...
6-8 portions
Recepttyp
Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
Kladdkaka
- 1 dl chokladknappar från Callebaut mjölkchoklad
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 100 g smör
- en nypa salt
- 1 tsk vaniljsocker
Topping
- 2,5 dl vispgrädde
- 2 tsk snabbkaffe
- 0,5 dl chokladknappar från Callebaut mörk choklad
- ströbröd + smör till formen
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält chokladknapparna över ett vattenbad. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Vispa/rör ihop ägg och socker (ej med elvisp), rör sedan ner mjölet, vaniljsocker, kakao en nypa salt samt den smälta chokladen. Häll ner smeten i formen och grädda i ugnen i cirka 12-15 min. När kladdkakan är klar låt den gärna vila i kylskåpet över natten.
Topping
- Vispa grädden tillsammans med snabbkaffe. Smält chokladknapparna över ett vattenbad och ringla sedan ner i den vispade grädden, spara 1 - 2 tsk. Toppa kladdkakan med cappucino-grädden, avsluta med att ringla över resterande choklad.