Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(22)

Kladdkaka med spritsad skumtomtepannacotta

Recept på kladdig kladdkaka toppad med len pannacotta med julig smak av skumtomte. Passar lika bra till adventsfikat som på dessertbordet efter julmaten. Skär då kanske lite mindre bitar, för att undvika matkoma..

baka.se

Vote
(22)

Räcker till ca 11 pcs beroende på hur stora ni gör bitarna

Räcker till...

ca 11 pcs beroende på hur stora ni gör bitarna

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

Kladdkaka
  • 50 g smör
  • ½ dl neutral olja
  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl farinsocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
Pannacotta med skumtomtar
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 50 g skumtomtar
Kladdkaka
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på formen, du kan använda en avlång eller rund som är max 20 cm i diameter, annars blir kakan för tunn. Smält smöret och häll i oljan. Blanda ägg med strösocker och farinsocker i en bunke, men vispa inte luftigt.
  2. Rör i resten av ingredienserna samt smörblandningen. Häll smeten i formen och grädda i ca 25 minuter. Kladdkakan brukar vara klar när den är gräddad ca 2 cm in från kanten när du känner med en provsticka. Vaka över kakan i ugnen hela tiden så den inte blir övergräddad. Låt kakan svalna helt.
Pannacotta med skumtomtar
  1. Mät upp grädden i en kastrull. Klipp i skumtomtarna och låt stå på medelvärme tills alla skumtomtar har smält. Häll upp pannacottan i en bunke, plasta och ställ i kylen över natten eller tills den stelnat.
  2. Vispa upp pannacotta med elvisp och förbered en spritspåse med rak kronbladstyll eller annan tyll du vill spritsa med. Fyll spritspåsen med den uppvispade pannacottan och spritsa på din kladdkaka.