Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Kladdkaka med valnötter

Underbar kladdkaka med valnötter, passar med vispad grädde som tillbehör.

olivia

Vote
(10)

Räcker till 1 st

Räcker till...

1 st

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram smör
  • 100 gram mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 2 msk ljus sirap
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 krm salt
  • 1 krm bakpulver
  • 2 msk hackade valnötter
  • Vispa upp äggen tillsammans med sockret.

    Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret eller margarin.

    Rör samman torrvarorna i en bunke.

    Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillstt sirapen.

    Rör sedan ner torrvarorna och rör slätt.

    Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.

    Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten.