Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kladdkaka med vit choklad och lingon
Recept på en smarrig kladdkaka där den vita söta chokladen gifter sig så bra med syrliga lingon. Du måste testa!
Räcker till 6-8 portions
Räcker till...
6-8 portions
Recepttyp
Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
Kladdkaka
- 1 dl chokladknappar vita
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 1.5 dl vetemjöl
- 100 g smör
- 1 dl lingonsylt
- skalet från 1 citron
Topping
- 2.5 dl vispgrädde
- 2 msk lingonsylt
- ströbröd och smör behövs till formen
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält chokladknapparna över ett vattenbad. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Vispa/rör ihop ägg och socker (ej med elvisp), rör sedan ner mjölet, smöret, skalet från en citron samt lingonen, sist tillsätts den smälta chokladen. Häll ner smeten i formen och grädda i ugnen i cirka 12-15 min. När kladdkakan är klar låt den gärna vila i kylskåpet över natten.
- Vispa grädden och rör försiktigt ner lingonsylten, toppa kladdkakan med grädde och servera.