Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Kladdkaka med vit choklad och saffran

En barnsligt god och enkel kladdkaka med julig smak från saffran. Servera med fluffigt vispad grädde toppad med finrivet apelsinskal. Det är lika gott att servera syrliga bär som lingon till kakan tillsammans med glass eller vispad grädde.

 

Tips! Grädda kakan i 20 minuter om du gillar en riktigt kladdig kaka, låt annars kakan grädda ytterligare i några minuter.

Vote

Räcker till ca 10-12 bitar

Räcker till...

ca 10-12 bitar

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 100 4 smör
  • 100 g vit choklad
  • 1 msk Dr. Oetker Saffransarom
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
Till servering:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  1. Du behöver smör och ströbröd till formen.

  2. Sätt ugnen på 175 grader.

    Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter ca 24 cm i diameter.

    Smält smöret i en kastrull. Grovhacka chokladen och tillsätt tillsammans med saffransarom. Dra kastrullen från sidan och rör tills chokladen smält.

    Knäck ner äggen i en bunke och vispa lätt samman med sockret. Rör ner smörblandningen och till sist mjölet, lite i taget under omrörning.

    Häll ner smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt den svalna ordentligt och lägg upp på ett fat.

    Vispa grädden fluffig och toppa med finrivet apelsinskal.

    Servera till kakan.