Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Kladdkaksmuffins

För chokladälskaren.

Från sött till salt

Vote
(5)

Räcker till ca 12 stycken

Räcker till...

ca 12 stycken

Ingredienser

Så gör du

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 gram smör
  • 0,5 dl matolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 gram mörk choklad, 70%
  • vispad grädde och färska bär till garnering
  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
    Smält smöret, häll i matoljan och sirap, blanda det med äggsmeten.

  3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

  4. Smält chokladen och blanda den med smeten.

  5. Placera pappersformarna i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet.
    Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
    Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut.
    Låt svalna.

  6. Garnera med en klick vispad grädde och färska bär.

    Receptet kommer från Leilas "A piece of cake".