Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(72)

Kladdkakstårta

Receptet för chokladälskaren! Dubbel kladdkaka med smörkräm i mitten och toppad med icing och strössel. Allt med smak av choklad!
Vote
(72)

Räcker till 8 portions

Räcker till...

8 portions

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

Kladdkaka
  • 100 g smält smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
Smörkräm
  • ½ fp Dr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
  • 60 g rumsvarmt smör
Icing
  • ½ fp Dr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
  • 0,25 dl kallt vatten
  • 25 g smält smör
Garnering
  • Dr. Oetker Chokladströssel Disco
Kladdkaka
  • Sätt ugnen på 175°. Rör ihop ägg, socker och kakao i en bunke. Tillsätt mjölet under omrörning och rör till sist ner det smälta smöret. Klä två runda springformar (ca 20 cm i diameter) i bakplåtspapper. Häll över halva smeten i den ena och resten i den andra. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-17 minuter. Tag ut och låt svalna.
Smörkräm
  • Vispa smöret tillsammans med pulvret med en elvisp i ca 4 minuter. Häll smeten i en spritspåse och bred ut ett lager på en av kladdkakorna. Placera sedan den andra kladdkakan ovan smörkrämen.
Icing
  • Rör ihop pulvret tillsammans med vatten tills det har blivit en len och fin glasyr. Bred på glasyren på toppen av kladdkakan och garnera med chokladströssel. Klart för servering.

Chokladdekorationer

Dr Oetker chokladdekoration, färggranna siffror
Dr Oetker dekorationspärlor, Rose & Gold