Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(19)

Lakritskladdkaka

För dej som älskar lakrits och kladdkakor 

AnitaFrissan

Vote
(19)

Räcker till 1

Räcker till...

1

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 150 gram smör
  • 21/2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk lakritspulver
  • 180 gram marabou black
  1. Börja med med att smälta snöret. Smält sedan chokladen sakta i snöretVispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten. Blanda i smälta smöret och chokladen. Smöra en form med löstagbar kant. Strö ströbröd eller lakritspulver . Grädda i 175gr. I i ca 20 min.

  2. Låt kakan svalna.Smält 50g mörk choklad med 1msk grädde bred över kakan tunt.Lakritsfrosting.  25 gram mjukt smör 100gram phildelfiaost 2dl florsocker 1tsk lakritspulver. Smält 50gram vit  choklad. Rör ihop allt. Dekorera.