Nonstop Suprise
Kladdkaka med Nonstop i och chokladkräm, perfekt till barnkalas.
Räcker till 8 St bitar.
8 St bitar.
Ingredienser
Så gör du
- 100 gram smör Går också bra med margarin
- 2 st ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
Chokladkräm:
- 1 paket Nonstop
- 2 st äggulor
- 0,5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 75 gram smör
- 50 gram hackad mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Sätt på spisen.
Smält smöret i en kastrull (100 g).
Lyft av kastrullen från plattan.
Rör ner socker och ägg, blanda.
Rör ner övriga ingredienser i kastrullen.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i ca 13-14 minuter.
Chokladkrämen: Koka upp äggulor, socker (0,5 dl) och grädde i en kastrull på svag värme (får inte koka).
Ta bort kastrullen från plattan.
Blanda ner smör (75 g) och den hackade chokladen i kastrullen, rör tills det smält och låt sedan svalna.
Bred ut chokladkrämen på kladdkakan som ett tunt lager, häll på några Nonstop och servera med glass.