Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

NUTELLA KLADDKAKA DE LUX

För den som gillar att kladdkaka ska vara lite mäktig och ha mycket smak av choklad, så är denna perfekt!

Men jag rekommenderar ändå att ta en liten bit och sen kanske en till!

För att få syrlighet och sälta dekorerar jag med burkmandariner och Dr. Oetkers lakritsströssel.

hagetsfika.blogg.se

Vote
(3)

Räcker till 6 - 8 personer

Räcker till...

6 - 8 personer

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 150 gram smör
  • 2 1/2 - 3 dl socker
  • 3 st ägg
  • 3 - 4 msk kakao
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl Nutella
Garnering:
  • mörk smält choklad
  • florsocker
  • burkmandariner
  • lakritsströssel Dr. Oetker
Till formen:
  • smör och kokos
  • Sätt ugnen på 180 grader.

    Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter och bröa med kokos.

    Smält smöret i en kastrull.

    Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop till en smet.

    Grädda mitt i ugnen ca 20 - 25 minuter, beroende på hur kladdig du vill kakan ska vara.

    Låt den kallna i formen.

    Bred därefter smält choklad på kakan och låt stelna.

    Kan nu garnera kladdkakan om du vill och därefter låta den stå i kyl över natten eller garnera den dagen därpå.

    Pudra över lite florsocker.

    Dekorera med burkmandariner och Dr. Oetkers lakritsströssel.

    Ta fram kladdkakan ur kylen ca 30 minuter innan servering.

    OBS! Kakan går att frysa.