Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Oreokladdkaka

En helt underbar kladdkaka som är perfekt att bjuda, blir som en tårta med all den goda fyllningen och det kan inte gå fel. Perfekt att bryta av under alla julmiddagar eller att lyxa till det till nyår.

 

 

 

BaakochMaat

Vote
(2)

Räcker till 1 st Kladdkaka ( ca 15 bitar )

Räcker till...

1 st Kladdkaka ( ca 15 bitar )

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör Smält
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 paket Oreos
  • 300 g vit choklad
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör rumstemp.
  • 2 dl grädde
  • 1 paket minimoreos eller halvt paket Oreos
  • 100 g minimarshmallows
  • 1 dl chokladsås Mer eller mindre beror på hur mycket du vill ha
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret i rymlig kastrull och låt svalna en aning.

  3. Blanda i socker, vaniljsocker och kakao direkt i kastrullen. Rör sedan ner ett ägg i taget och blanda sedan i mjölet.

  4. Hacka ett paket Oreos ganska grovt och vänd ner i smeten.

  5. Smörj och bröa en rund springform ca 23 cm i diameter med ströbröd.

  6. Häll i smeten och grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.

  7. Finhacka under tiden chokladen till chokladsmeten. Värm upp grädde i en kastrull (koka ej) och rör ner chokladen.

  8. Klicka i smöret och rör till en jämn smet. Låt svalna en aning.

  9. Strö på önskad mängd minimarshmallows på kakan (spara lite till toppingen), och häll sedan över chokladmseten, tryck ner minioreos (eller halvor av vanliga Oreos) lite här och där, strössla över resterande minimarshmallows och ringla över chokladsås.

  10. Ställ in i kylen för att stelna, i minst två timmar, men gärna över natten.