Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Pepparkakskladdkaka
Kladdkaka med choklad i all ära men den här pepparkakskladdkakan är ett måste till adventsfikat. Festligt dekorerad med spritsad grädde, dekorerade pepparkakor och juldekorationer är denna kladdiga kaka en fröjd för såväl ögat som gommen.
Räcker till 1 st springform ca 20 cm
Räcker till...
1 st springform ca 20 cm
Recepttyp
Kladdkaka
Tillfälle
Jul
Smak av pepparkakor
Ingredienser
Så gör du
- 150 g rumstempererat smör
- 3 dl farinsocker
- 2 st ägg (stl L)
- 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 1 tsk salt
- 1,5 msk pepparkakskrydda
- 0,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
- 3 dl vetemjöl
Dekoration
- 1 fp Dr. Oetker Rudolph strösselmix
- några st Små pepparkakor
- 1 dl Vispad grädde
- 1 fp Dr. Oetker White chocolate snowflake
- några st lingonkvistar
- Vispa ihop smör, och farinsocker riktigt fluffigt och poröst.
- Vispa sedan i äggen ( ett åt gången).
- Sikta sedan ner torrvarorna och vänd ner. Rör ihop till en kletig smet.
- Häll (klicka ner) smeten i en smord springform som är ca 20 cm i diameter
- Grädda i 175°c 16-18 min. Kakan ska vara lite "vobblig" i mitten när du tar ut den.
- Låt svalna. Tips! Den blir extra god av att stå ett dygn i kylen.
- Spritsa grädde och dekorera kladdkakan innan servering.