Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Pepparkakskladdkaka

Gillar du att äta pepparkaka? Kanske till och med pepparkaksdeg? Då kanske denna kladdkaka är något för dig?! Äter du denna varm så är den kladdig och rinnig, och är nästan som att äta värmd pepparkaksdeg. En härlig kaka med juliga smaker och vill man så kan man pimpa till den genom att spritsa på lite vispad grädde och dekorera med lingon. 

Vote
(5)

Räcker till 1 st form ca 20 cm i diameter

Räcker till...

1 st form ca 20 cm i diameter

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk vanilj
  • 3 tsk pepparkakskrydda
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
Garnering
  • vispad grädde
  • lingon
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret i en stor kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör ner resten av ingredienserna till kakan

  3. Rör med en slev tills smeten är väl blandad. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm i diameter.

  4. Grädda mitt i ugnen i 15-20 min. Låt kakan svalna. Servera med vispad grädde och lingon.