Pepparkakskladdkaka
Gillar du att äta pepparkaka? Kanske till och med pepparkaksdeg? Då kanske denna kladdkaka är något för dig?! Äter du denna varm så är den kladdig och rinnig, och är nästan som att äta värmd pepparkaksdeg. En härlig kaka med juliga smaker och vill man så kan man pimpa till den genom att spritsa på lite vispad grädde och dekorera med lingon.
Räcker till 1 st form ca 20 cm i diameter
1 st form ca 20 cm i diameter
Ingredienser
Så gör du
- 100 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk vanilj
- 3 tsk pepparkakskrydda
- 2 st ägg
- 2 dl vetemjöl
Garnering
- vispad grädde
- lingon
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör ner resten av ingredienserna till kakan
Rör med en slev tills smeten är väl blandad. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 min. Låt kakan svalna. Servera med vispad grädde och lingon.