Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Pollykaka

En kladdkaka som innehåller polly som gör kakan extra speciell och otroligt god!

Smarrigt

Vote
(8)

Räcker till 1 st rund kaka ca 25cm i diameter

Räcker till...

1 st rund kaka ca 25cm i diameter

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 200 gram choklad helst mörk, marabou eller blockchoklad
  • 100 gram smör går bra även med margarin
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 påse polly
  1. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.

  2. Smält smöret och lägg i chokladen och rör tills den också smält.

  3. Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och tillsätt mjölet och rör om väl, blanda i pollyn.

  4. Häll smeten i en form med avtagbara kanter, fäst gärna ett bakplåtspapper i botten så går det superlätt att få ur kakan sen.

  5. Grädda i 175 grader, ca 20-25 minuter, tänk på att kakan ska vara kladdig. Låt den stå i kylskåp över natten. Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Ät och njut!