Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Pollykaka
En kladdkaka som innehåller polly som gör kakan extra speciell och otroligt god!
Räcker till 1 st rund kaka ca 25cm i diameter
Räcker till...
1 st rund kaka ca 25cm i diameter
Recepttyp
Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 200 gram choklad helst mörk, marabou eller blockchoklad
- 100 gram smör går bra även med margarin
- 0,5 dl vetemjöl
- 1 påse polly
Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret och lägg i chokladen och rör tills den också smält.
Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och tillsätt mjölet och rör om väl, blanda i pollyn.
Häll smeten i en form med avtagbara kanter, fäst gärna ett bakplåtspapper i botten så går det superlätt att få ur kakan sen.
Grädda i 175 grader, ca 20-25 minuter, tänk på att kakan ska vara kladdig. Låt den stå i kylskåp över natten. Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Ät och njut!