Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Saffranskladdkaka

Recept på en kladdig kladdkaka! En julig sådan faktiskt.
Med smak av saffran. Väldans god, och så lätt att göra! 

Vote
(9)

Räcker till 1 st kladdkaka

Räcker till...

1 st kladdkaka

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl strösocker + 1 tsk strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 g saffran
  • 3 st ägg
  • kokos till formen
  • Börja med att sätta ugnen på 175° C och smöra samt bröa (med kokos) en springform 22 cm.
    Smält smöret i en kastrull på låg värme.
    Tillsätt chokladen och låt den smälta helt under omrörning.
    Mortla saffranet tillsammans med 1 tsk strösocker.
    Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
    Rör ner smörblandningen och tillsätt till sist äggen.
    Rör ihop en jämn smet.
    Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 18-20 minuter.
    Håll koll på tiden. Skaka på formen med jämna mellanrum för att se ifall kakan är klar.
    När kanterna är fasta och mitten vobblar så är kakan klar.
    Låt den stelna och tag sedan bort kanten runtom.
    Låt gärna svalna helt i kylskåp ett par timmar.

    Servera gärna med en klick uppvispas crème fraîche som du rört ner äkta vanilj i..