Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Semmelkladdkaka

Semla + kladdkaka = sant! Semla och kladdkaka kan vara två av svenskarnas favoriter när det kommer till bakverk. Varför inte slå ihop dom!?

baka.se

Vote
(5)

Räcker till 8-10 pcs

Räcker till...

8-10 pcs

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

Semmelkladdkaka
  • 125 g Smör
  • 2,5 dl Mandelmjöl
  • 1 tsk Kardemummakärnor malda
  • 2,5 dl Strösocker
  • 1,5 dl Vetemjöl
  • 1 krm Taylor & Colledge vaniljpasta
  • 1 krm Salt
  • 3 st Ägg
Topping
  • 2,5 dl Vispgrädde
  • Hackad mandel
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda ihop mandelmjöl, mald kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljpasta och salt i en bunke.
  4. Blanda ner äggen och häll därefter ner smöret och vispa tills du får en jämn, fin smet.
  5. Använd en form som är ca 24cm i diameter, och klä med bakplåtspapper eller använd ströbröd.
  6. Grädda mitt i ungen i ca 15-20 minuter. Låt den inte gräddas för länge, så att den blir ordentligt kladdig i mitten.
  7. Vispa grädden och hacka mandeln.
  8. Bre ut ett tjockt lager med grädde på toppen av kakan när den har svalnat ordentligt. Strö över den hackade mandeln.