Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Semmelkladdkaka
Semla + kladdkaka = sant! Semla och kladdkaka kan vara två av svenskarnas favoriter när det kommer till bakverk. Varför inte slå ihop dom!?
Räcker till 8-10 pcs
Räcker till...
8-10 pcs
Recepttyp
Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
Semmelkladdkaka
- 125 g Smör
- 2,5 dl Mandelmjöl
- 1 tsk Kardemummakärnor malda
- 2,5 dl Strösocker
- 1,5 dl Vetemjöl
- 1 krm Taylor & Colledge vaniljpasta
- 1 krm Salt
- 3 st Ägg
Topping
- 2,5 dl Vispgrädde
- Hackad mandel
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda ihop mandelmjöl, mald kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljpasta och salt i en bunke.
- Blanda ner äggen och häll därefter ner smöret och vispa tills du får en jämn, fin smet.
- Använd en form som är ca 24cm i diameter, och klä med bakplåtspapper eller använd ströbröd.
- Grädda mitt i ungen i ca 15-20 minuter. Låt den inte gräddas för länge, så att den blir ordentligt kladdig i mitten.
- Vispa grädden och hacka mandeln.
- Bre ut ett tjockt lager med grädde på toppen av kakan när den har svalnat ordentligt. Strö över den hackade mandeln.