Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Vit kladdkaka med lakrits

Detta är mitt eget recept som jag kom på 2:a plats med i Kladdkakeracet 2010! Som är lite annorlunda eftersom att det är salta sillar(fiskar) i den, det går ju såklart att ta bort sillarna om man inte gillar lakrits. Kanske man hellre vill ha i något annat godis? :)

luluwaj

Vote
(7)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 springform 22 cm i dm

Räcker till...

1 springform 22 cm i dm

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 100 gram vit choklad
  • 100 gram smör
  • ca 12 st salta sillar/fiskar
  • 1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och låt det svalna. Smöra och bröa en form ca 21 cm i diameter och gör i ordning ett vattenbad.
    2. Rör ihop ägg med socker. Sikta ner vaniljsocker och vetemjöl.
    3. Lägg i chokladen i vattenbadet och smält den. Skär lakritsen i lagom stora bitar.
    4. Häll i chokladen och smöret i smeten och rör den jämn och fin med hjälp av en slickepott. Lägg ner lakritsen och rör om lite till.
    5. Häll i smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen ca 30 minuter.