Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Vit kladdkaka med lime och blåbär
Kladdkaka med vit choklad kan lätt bli sött. Här har vi balanserat sötman med lite lime och citron. En enkel dekoration blir pricken över i. Vi har spritsat grädde på olika sätt med Wilton #1B. Kakan är även dekorerad med florsocker, färska blåbär, citronskal och tusenskönor (som faktiskt går att äta).
Räcker till 1 st springform 20 cm (ca 8-10 bitar)
Räcker till...
1 st springform 20 cm (ca 8-10 bitar)
Recepttyp
Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
Kladdkaka
- 200 g smör
- 200 g vit choklad
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 2 st lime saft och rivet skal
- 1 st citron rivet skal
- 1 tsk vaniljpasta
- 1 st salt nypa
Dekoration
- florsocker till pudring
- 1-2 dl vispgrädde till spritsning
- färska blåbär
- citron rivet skal
- Förbered en springform ca 20 cm med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175.
- Hacka chokladen grovt.
- Smält smöret i en kastrull och låt chokladen sedan smälta ner i det varma smöret.
- Vispa ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser, avsluta med chokladsmöret. Blanda till en slät smet.
- Häll smeten i springformen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Gräddningstiden varierar beroende på ugn och storleken på formen. När kakan har stannat i kanterna men fortfarande är lite gungig i mitten är den färdig.
- Låt kakan svalna helt och ställ den gärna kylt över natten.
- Dekorera strax innan servering.