Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(13)

Vit kladdkaka med täcke

En kompakt kladdkaka som räcker till många. Servera med lättvispad grädde, lite bär är också gott till.  

vinbaren

Vote
(13)

Räcker till 1 st springform, 26 cm i diameter

Räcker till...

1 st springform, 26 cm i diameter

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

TIll kakan behövs:
  • 200 gram vit choklad
  • 200 gram smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 st vaniljstång
Till täcket behövs:
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 200 gram mjölkchoklad
  • ev 2 msk whisky
  1. Värm ugnen till 175 grader.

  2. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.

  3. Vispa ägg och socker poröst.

  4. Gröp ur vaniljstången och tillsätt vaniljen, chokladblandingen och mjölet till äggsmeten.  Rör till en jämn smet.

  5. Smöra och bröa en rund form, 26 cm i diameter.

  6.  Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 17-20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten.

  7. Låt kakan kallna. Gör under tiden täcket.

  8. Koka upp grädde, honung och ev whisky. Låt stå medan du finhackar chokladen. Koka upp grädden igen och slå den över chokladhacket. Rör tills det har blandats väl och chokladen har smält. Bred den över den kalla kakan. Låt stå i kylen tills täcket har stelnat. Gärna över natten.