Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Maränger kransar

Portioner:  1 sats

helsingborgrecepten

Vote
(1)

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

  • 6 st äggvitor
  • 6 dl florsocker
  1. Sätt ugnen på 125°C.

  2. Blanda florsocker och äggvitor i en skål. Vispa pösigt över sjudande vattenbad, se till att skålen passar i kastrullen, så att inte ångan sipprar upp. När massan pösat till sig efter ca 5 minuter, ta från vattenbadet och fortsätt att vispa tills smeten är helt fast.

  3. Nu kommer det roliga; spritsa till skruvar eller forma till ägg eller berg. Lägg dem på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. När marängerna inte känns kladdiga på undersidan är de klara.

    Nu kommer det roliga; spritsa till skruvar eller forma till ägg eller berg. Lägg dem på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. När marängerna inte känns kladdiga på undersidan är de klara.