Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Maränger kransar
Portioner: 1 sats
Ingredienser
Så gör du
- 6 st äggvitor
- 6 dl florsocker
Sätt ugnen på 125°C.
Blanda florsocker och äggvitor i en skål. Vispa pösigt över sjudande vattenbad, se till att skålen passar i kastrullen, så att inte ångan sipprar upp. När massan pösat till sig efter ca 5 minuter, ta från vattenbadet och fortsätt att vispa tills smeten är helt fast.
Nu kommer det roliga; spritsa till skruvar eller forma till ägg eller berg. Lägg dem på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. När marängerna inte känns kladdiga på undersidan är de klara.
Nu kommer det roliga; spritsa till skruvar eller forma till ägg eller berg. Lägg dem på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. När marängerna inte känns kladdiga på undersidan är de klara.