Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Anisbröd

Milda http://www.milda.se

Vote
(4)

Räcker till 24 bitar

Räcker till...

24 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl Milda flytande margarin, (eller 50 g Milda i folie)
  • 1 ½ tsk salt
  • 3 tsk knorr anisfrön, stötta
  • 13 dl vetemjöl special, (800 g)
  • vatten till pensling
Garnering
  • anisfrön, hela
  • 1. Rör ut jästen i 37°C varmt vatten. Tillsätt i margarin, salt, anis och vetemjöl, lite taget. Knåda degen smidig. Låt degen jäsa ca 30 minuter övertäckt.

    2. Sätt ugnen på 200°C. Dela degen i 6 delar. Forma till bollar som kavlas ut med lätt hand till tjocka rundlar, ca 1 cm tjocka. Lägg bröden på bakplåtspapper klädd plåt. Platta till dem lite med handen. Skär ett kryss i mitten med en vass kniv halvvägs genom degen. Låt bröden jäsa ca 20 minuter under bakduk.

    3. Pensla dem med vatten och strö på anisfrön. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 25 minuter.