Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Bäckkullens favorit limpa
Ett saftigt och nyttigt bröd som passar till det mesta. Lika gott utan pålägg som med.
Ett bröd där du får använda din fantasi!
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 2 st limpor, gjorda i 1,5 liters formar
Räcker till...
2 st limpor, gjorda i 1,5 liters formar
Ingredienser
Så gör du
Ingredienser
- 6 dl vetemjöl
- 1 dl rågkross
- 2 dl vetegroddar
- 2 dl fint rågmjöl
- 3 dl grahamsmjöl
- 1 tsk salt
- 3 tsk bikarbonat
- 1 dl solrosfrön
- 3/4 dl pumpafrön
- 1/2 dl linfrö
- 1 dl russin (välj själv vad du tycker om)
- 2 dl grovt hackade valnötter
- 7 dl filmjölk (lite drygt)
- 2 dl mörk sirap
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt filmjölk och sirap.
Fördela smeten i två 1,5 liters avlånga sockerkaksformar som är smorda och mjölade. Strö över lite solrosfrön.
Sätt in formarna i ugnen.
Obs! Ugnen skall vara kall när man sätter in formarna.
Sätt ugnen på 150 grader.
Efter 1 timma och 10 minuter är limporna klara.