Bananbröd med choklad och hallon
Recept på supersaftigt bröd fylld med syrliga hallon, banan och mörk choklad. Vill du vara lite nyttigare, skippa chokladen.
Räcker till 1 bröd
1 bröd
Ingredienser
Så gör du
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk kanel
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
- 1 tsk vaniljpulver
- ½ tsk salt
- 2 st stora rumstempererade ägg
- 3 st bruna bananer
- 0,75 dl matolja
- 0,75 dl Turkisk youghurt
- 100 g frysta hallon
- 100 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en en avlång brödform, ca 1,5 l.
Blanda vetemjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver och salt i en bunke. Ställ åt sidan.
I en ny bunke, rör ihop ägg, bananer, matolja och turkisk yoghurt.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör tills allt går ihop.
Hacka chokladen och rör ner den och hallonen med en slickepott.
Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen i ca 40-45 min. Testa med en provsticka att den är torr.
Täck med en bakduk och låt stå tills brödet är helt rumstempererad.
Servera gärna med lite smör.