Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(14)

Bananbröd med choklad och hallon

Recept på supersaftigt bröd fylld med syrliga hallon, banan och mörk choklad. Vill du vara lite nyttigare, skippa chokladen.

Vote
(14)

Räcker till 1 bröd

Räcker till...

1 bröd

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 st stora rumstempererade ägg
  • 3 st bruna bananer
  • 0,75 dl matolja
  • 0,75 dl Turkisk youghurt
  • 100 g frysta hallon
  • 100 g mörk choklad
  • Sätt ugnen på 175 grader och smörj en en avlång brödform, ca 1,5 l.

    Blanda vetemjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver och salt i en bunke. Ställ åt sidan.

    I en ny bunke, rör ihop ägg, bananer, matolja och turkisk yoghurt.

    Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör tills allt går ihop.

    Hacka chokladen och rör ner den och hallonen med en slickepott.

    Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen i ca 40-45 min. Testa med en provsticka att den är torr.

    Täck med en bakduk och låt stå tills brödet är helt rumstempererad.

    Servera gärna med lite smör.