Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Bananbröd med ingefära

Recept på saftigt bröd med smak av söt banan och het ingefära. Två ljuvliga smaker som passar utmärkt ihop!

Vote
(5)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 1 st bröd

Räcker till...

1 st bröd

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör rumstempererat
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 5 st mogna bananer
  • 1 fp Dr. Oetker Kanderad ingefära
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en avlång brödform med lite vetemjöl. Blanda smör och strösocker i en skål. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en annan skål, och rör ner det i smörblandningen.

  2. Mosa de mogna bananerna i en separat skål och blanda i äggen. Tillsätt bananerna till smörsmeten och rör ihop. Vänd i ¾ av ingefäran sist och fördela den jämnt. Häll över smeten i brödformen och toppa med den sista ingefäran. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 min.

  3. Låt den sedan svalna i formen med en handduk över. Om bananbrödet inte ska serveras direkt kan det med fördel förvaras inplastad i kylskåp till dagen efter.