Bananbröd med ingefära
Recept på saftigt bröd med smak av söt banan och het ingefära. Två ljuvliga smaker som passar utmärkt ihop!
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 1 st bröd
1 st bröd
Ingredienser
Så gör du
- 100 g smör rumstempererat
- 2,5 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 st ägg
- 5 st mogna bananer
- 1 fp Dr. Oetker Kanderad ingefära
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en avlång brödform med lite vetemjöl. Blanda smör och strösocker i en skål. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en annan skål, och rör ner det i smörblandningen.
Mosa de mogna bananerna i en separat skål och blanda i äggen. Tillsätt bananerna till smörsmeten och rör ihop. Vänd i ¾ av ingefäran sist och fördela den jämnt. Häll över smeten i brödformen och toppa med den sista ingefäran. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 min.
Låt den sedan svalna i formen med en handduk över. Om bananbrödet inte ska serveras direkt kan det med fördel förvaras inplastad i kylskåp till dagen efter.