Blåbärsscones med kardemumma
Inget går upp på nybakta scones och ett glas mjölk! Servera gärna med lite vispad grädde, färskost, lemon curd...
Här nedan finner ni vårt recept på blåbärsscones med kardemumma:
Räcker till 12 st scones
12 st scones
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 3/4 dl socker
- 50 g smör
- 2 dl vispgrädde
- 2 tsk rivet apelsinskal
- 0,5 tsk kardemumma (malen)
- ca 125 g blåbär
- 1 st ägg till pensling
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Skär det kypskåpskalla smöret i bitar och nyp ihop med mjölblandningen. Tillsätt grädde, apelsinskal, kardemumma och blåbär. Blanda snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen till en tjock platta på ett mjölat bakbord. Tryck ut rundlar av degen. Pensla rundlarna med ett uppvispat ägg. Grädda sconesen i 250 grader ca 10 minuter. Kontrollera gräddningen efter 7 minuter. Botten ska ha en gyllenbrun färg när sconesen är klara.
Servera sconesen med vispad grädde eller färskost.