Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Bröd med tranbär och valnötter

För att få en snygg yta kan du jäsa brödet i en jäskorg med mycket mjöl, det blir vackert och rustikt. 

- Receptet är taget från LittleDessert.se/blogg 

LittleDessert

Vote
(2)

Räcker till 1 st bröd

Räcker till...

1 st bröd

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g färsk jäst
  • 2,5 dl vatten 37 ° c
  • 1 tsk salt
  • 1 dl kruskakli
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 msk honung
  • 3 msk tranbär
  • 1/2 dl hackade valnötter
  1. Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör om tills jästen har löst sig.

  2. Häll i de övriga ingredienserna och blanda till en jämn deg. Tag lite mjöl i taget ifall allt inte skulle behövas. Om Degen fortfarande är ganska kladdig kan du tillsätta extra vetemjö

  3. Låt jäsa i 60 minuter i jäskorg eller i bunke.

  4. Stjälp upp degen på en plåt med bakpkåtspapper och grädda i ca 20 minuter på 220 ° C

  5. Servera!