Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Bröd med tranbär och valnötter
För att få en snygg yta kan du jäsa brödet i en jäskorg med mycket mjöl, det blir vackert och rustikt.
- Receptet är taget från LittleDessert.se/blogg
Räcker till 1 st bröd
Räcker till...
1 st bröd
Ingredienser
Så gör du
- 50 g färsk jäst
- 2,5 dl vatten 37 ° c
- 1 tsk salt
- 1 dl kruskakli
- 6 dl vetemjöl
- 2 msk honung
- 3 msk tranbär
- 1/2 dl hackade valnötter
Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör om tills jästen har löst sig.
Häll i de övriga ingredienserna och blanda till en jämn deg. Tag lite mjöl i taget ifall allt inte skulle behövas. Om Degen fortfarande är ganska kladdig kan du tillsätta extra vetemjö
Låt jäsa i 60 minuter i jäskorg eller i bunke.
Stjälp upp degen på en plåt med bakpkåtspapper och grädda i ca 20 minuter på 220 ° C
Servera!