Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(19)

Brytbröd

Lättbakat bröd,  perfekt om du får gäster.

Therese

Vote
(19)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till ca 24 st bullar

Räcker till...

ca 24 st bullar

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst
  • 25 g margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 äggula
  • 2 tsk salt
  • 1,4 liter mjöl
  1. Blanda jäst, smör, äggula, vatten och nästan allt mjöl.

  2. Arbeta ihop en deg med bakmaskin eller elvisp och låt den därefter jäsa i 30 minuter eller mer.

  3. Lägg degen på mjölat bakbord och dela i det antal bullar du önskar, det blir ca 24 stycken. Lägg dem tätt ihop på en plåt, strö lite mjöl över dem och låt dem jäsa ytterligare minst 30 minuter.

  4. Grädda mtt i ugnen 8-10 minuter på 250 grader.