Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Brytbröd
Lättbakat bröd, perfekt om du får gäster.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till ca 24 st bullar
Räcker till...
ca 24 st bullar
Ingredienser
Så gör du
- 50 g jäst
- 25 g margarin
- 5 dl vatten
- 1 äggula
- 2 tsk salt
- 1,4 liter mjöl
Blanda jäst, smör, äggula, vatten och nästan allt mjöl.
Arbeta ihop en deg med bakmaskin eller elvisp och låt den därefter jäsa i 30 minuter eller mer.
Lägg degen på mjölat bakbord och dela i det antal bullar du önskar, det blir ca 24 stycken. Lägg dem tätt ihop på en plåt, strö lite mjöl över dem och låt dem jäsa ytterligare minst 30 minuter.
Grädda mtt i ugnen 8-10 minuter på 250 grader.