Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Brytbröd i springform
Jättegott bröd, perfekt till soppa och buffé.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 st
Räcker till...
1 st
Ingredienser
Så gör du
- 25 gram jäst
- 1.5 dl kallt vatten
- 1 dl Kesella
- 0.5 dl matolja
- 1 tsk flingsalt
- 1 dl rågsikt
- 5 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- flingsalt
- sesamfrön
- hela linfrön
Lös upp jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, kesellan, oljan och saltet.
Tillsätt det mesta av rågsikten och vetemjölet och arbeta till en smidig deg ca 5 minuter. Täck degen med en bakduk och låt jäsa ca 1 timme.
Tag upp degen på lätt mjölad bänk och arbeta den. Rulla ut degen till en längd och skär i 8 lika stora bitar. Forma dem till runda bullar. Lägg dem i en springform.
Låt bullarna jäsa övertäckt ca 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på salt, linfrön och sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter i 200° C.