Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Brytbröd i springform

Jättegott bröd, perfekt till soppa och buffé.

tantrussin

Vote
(2)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st

Räcker till...

1 st

Ingredienser

Så gör du

  • 25 gram jäst
  • 1.5 dl kallt vatten
  • 1 dl Kesella
  • 0.5 dl matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl rågsikt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • flingsalt
  • sesamfrön
  • hela linfrön
  1. Lös upp jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, kesellan, oljan och saltet.

  2. Tillsätt det mesta av rågsikten och vetemjölet och arbeta till en smidig deg ca 5 minuter. Täck degen med en bakduk och låt jäsa ca 1 timme.

  3. Tag upp degen på lätt mjölad bänk och arbeta den. Rulla ut degen till en längd och skär i 8 lika stora bitar. Forma dem till runda bullar. Lägg dem i en springform.

  4. Låt bullarna jäsa övertäckt ca 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på salt, linfrön och sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter i 200° C.