Brytbröd med pizzasmak
Räcker till 16 bitar
16 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 25 g jäst
- 2 ½ dl ljummet vatten, 37 grader
- 1/2 dl Milda flytande margarin, (eller 50 g Milda i folie)
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- 75 g salami i tjocka skivor
- 1 dl riven ost
- 2 tsk oregano
1. Smula jästen i en bunke, tillsätt det fingervarma vattnet (37°C) och rör ut jästen. Rör ner Milda och salt. Blanda i mjölet och arbeta degen smidig och att den släpper bunkens kanter.
2. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Blanda tomatpuré och vitlök till fyllningen. Tärna salamin fint.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut till en rektangel. Bred tomatpuré över degplattan och strö över salamin, ost och oregano. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär i 16 lika stora bitar.
4. Smörj en rund form med löstagbar kant (ca 26 cm i diameter) med matfett. Placera bullarna i formen. Sätt ugnen på 225°C. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
5. Pensla med Milda och strö över lite grovt salt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.