Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(18)

Bullerbyns frallabullar

Detta är jättegoda frallor, som bakades på dagiset Bullerbyn i Skillingaryd!

Annanann

Vote
(18)

Räcker till 36 bullar

Räcker till...

36 bullar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl vatten
  • 3 dl havregryn
  • 1 hg smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 2 paket jäst
  • 1 ½ dl sirap
  • 1 tsk salt
  • ca 2,4 l vetemjöl
  1. Koka vatten och havregryn till en gröt. Lägg i matfettet i den heta gröten så det smälter.

  2. Slå därefter i mjölken och rör om ordentligt. Jästen rörs ut med saltet och hälls i, därefter rör man i sirapen.

  3. Blanda till sist ner vetemjölet. Bakas ut direkt, 36 bullar som jäses bara på plåten. När jag bakar ut dem så rullar jag ut degen, delar den i hanterbara delar som rullas på bakbordet och skärs i "bullbitar" som jag lägger direkt på plåten. Gräddas i 250 grader ca 10 minuter.