Ingredienser
Så gör du
- 1 dl AXA Havregryn
- 1 dl Kungsörnen Havrekli
- 2 dl Kungsörnen Grahamsmjöl
- 3 dl Kungsörnen Dinkelmjöl Fullkorn
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 4-5 dl filmjölk
- 10 strimlade torkade aprikoser
- 0,5 dl russin
- 3 msk rostade solroskärnor
Sätt ugnen på 200°C. Smörj en avlång form. Blanda alla torra ingredienser. Rör i filmjölk, aprikoser och russin och rör till en kladdig deg. Ös upp degen i formen och strö över solroskärnor. Grädda mitt i ugnen ca 45 min tills en sticka är torr när du sticker i den tjockaste delen. Låt det svalna i formen.
Blanda alla torra ingredienser. Rör i filmjölk, aprikoser och russin och rör till en kladdig deg. Ös upp degen i formen och strö över solroskärnor. Grädda mitt i ugnen ca 45 min tills en sticka är torr när du sticker i den tjockaste delen. Låt det svalna i formen.
Ös upp degen i formen och strö över solroskärnor. Grädda mitt i ugnen ca 45 min tills en sticka är torr när du sticker i den tjockaste delen. Låt det svalna i formen.
Grädda mitt i ugnen ca 45 min tills en sticka är torr när du sticker i den tjockaste delen. Låt det svalna i formen.