Engelska scones
Engelska Scones är ju lite annorlunda jämfört med våra svenska scones, lite fluffigare helt enkelt! I England äter man ”clotted cream” till sconsen med marmelad, det är såå gott. Men ett riktigt gott alternativ till clotted cream är att ha Philadelphiaost. Här kommer recepet!
Räcker till 6 st scones
6 st scones
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 50 g smör rumsvarmt
- 1,5 dl vispgrädde
Till pensling
- 2 msk vispgrädde
Sätt ugnen på 225 grader.
Nyp ihop de torra ingredienserna med matfettet.
Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg.
Platta ut till en ca 2 cm tjock platta och tag ut 6 rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas.Jag använde snapsglas till detta, så då blev de lite mindre och många fler. Tänk bara på att det går snabbare att grädda dem i ugnen!
Pensla med grädden.
Grädda på bakpappersklädd plåt ca tio minuter tills de fått fin färg.