Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Enkelt Kryddbröd

Lättbakat och supergott... Går bra att frysa men smakar allra bäst nybakt!
Här nedan finner ni vårt recept på enkelt kryddbröd:

Vote
(5)

Räcker till 2 st

Räcker till...

2 st

Kategorier
Recepttyp Matbröd
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

  • 8 dl filmjölk
  • 2 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk koriander
  • 1,5 dl sirap
  • 12 dl rågsikt
  • 1 förp. Dr. Oetker Apelsinskal (100 g)
  • ev. 1 dl rågsikt extra
  1. Rör ihop alla torra ingredienser.

  2. Tillsätt sirap och filmjölk och rör till en rätt lös smet. Är smeten alltför kladdig tillsätts en dl extra rågsikt.

  3. Häll smeten i två smorda 1.5 liters formar.

  4. Grädda i 150 grader i drygt en timme. Känn med sticka att bröden är klara.