Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Enkla Kryddbrödet

Lätt röra-ihop-bröd av Kavringstyp.
Passar både på julbordet och till mellanmål.

Här nedan finner ni vårt recept på kryddbröd:

Vote
(3)

Räcker till 2 st limpor

Räcker till...

2 st limpor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 8 dl filmjölk
  • 2 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk Korinter
  • 1 1/2 dl sirap
  • ca 13 dl rågsikt
  • 1 förp. Dr. Oetker Apelsinskal (100g)
  1. Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet. Var försiktig med mjölet, smeten ska vara ganska kladdig.
    Häll i två smorda 1,5 liters formar. Jämna till ytan med en fuktad degskrapa.

  2. Grädda i 150 grader i nedre delen av ugnen drygt 60 minuter.
    Känn med sticka att brödet är klart.

  3. Istället för apelsinskal kan man prova att smaksätta med 2 dl torkade fikon eller tranbär.