Enkla saffransscones
Recept till en mysig frukost med smak av jul.
Räcker till 8-10 st scones
8-10 st scones
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 50 g kylskåpskallt smör
- 1 dl mjölk
- 1 dl creme fraiche
- 1 msk Dr. Oetker Saffransarom
- 1 dl torkade tranbär eller russin
- 1 st ägg
- 1 dl Dr. Oetker Flagad mandel
Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig ugn.
Blanda ihop mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
Tärna smöret i de torra ingredienserna och nyp ihop tills smöret är fördelat.
Blanda mjölk, crème fraiche och saffransarom i en skål. Rör ner i de torra ingredienserna och knåda ihop till en deg. Blanda i de torkade tranbären.
Kavla ut degen, ca 1,5-2 cm tjock och ta ut scones med en hjärtform eller en rund form. Lägg dem på en plåt.
Pensla sconsen med uppvispat ägg och strö över flagad mandel.
Baka i ca 10 minuter tills de fått fin färg.
Njut med cream cheese och sylt medan de fortfarande är lite ljumna.