Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(295)

Farmors siktkakor

De här brödkakorna bakade alltid farmor och receptet är busenkelt att lyckas med!

sim2fil

Vote
(295)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4 brödkakor

Räcker till...

4 brödkakor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk rumstempererad
  • 25 g smör rumstempererat
  • 2 msk brödkryddor
  • 2 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 500 g rågsikt
  • 200 g vetemjöl
  1. Smula ner jästen i en degbunke, häll över mjölken och rör till jästen lösts upp. Tillsätt övriga ingredienser, vänta dock med vetemjölet. Arbeta degen jämn och tillsätt vetemjöl tills degen är smidig och lagom fast.

  2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den smidig. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del till en rund brödkaka. Låt bördkakorna jäsa på plåt ca 30 min.

  4. Grädda brödkakorna i mitten av ugnen i 10 min i 200 graders värme.