Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Farmors siktkakor
De här brödkakorna bakade alltid farmor och receptet är busenkelt att lyckas med!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 4 brödkakor
Räcker till...
4 brödkakor
Recepttyp
Matbröd
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk rumstempererad
- 25 g smör rumstempererat
- 2 msk brödkryddor
- 2 tsk salt
- 2 msk sirap
- 500 g rågsikt
- 200 g vetemjöl
Smula ner jästen i en degbunke, häll över mjölken och rör till jästen lösts upp. Tillsätt övriga ingredienser, vänta dock med vetemjölet. Arbeta degen jämn och tillsätt vetemjöl tills degen är smidig och lagom fast.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den smidig. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del till en rund brödkaka. Låt bördkakorna jäsa på plåt ca 30 min.
Grädda brödkakorna i mitten av ugnen i 10 min i 200 graders värme.