Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Filmjölkslimpa

Kryddorna kan man variera efter smak. En variant är att dra av 1½ dl från filmjölken och istället tillsätta tex. 1½ dl rårörda lingon eller andra bär. Man kan också göra det nyttigare genom att tillsätta blötlagt rågkross eller linfrön.

 

Här nedan finner ni vårt recept på Filmjölkslimpa:

Vote
(1)

Räcker till 2 st mindre eller 1 stort formbröd

Räcker till...

2 st mindre eller 1 stort formbröd

Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

  • 175 g vetemjöl ca 2,5 dl
  • 175 g rågsikt ca 2,5 dl
  • 210 g grovt rågmjöl ca 2,5 dl
  • 5 dl filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 2 msk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 tsk anis
  • 1 tsk fänkål
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk malen pomerans
  • 1 msk salt
  1. Sätt ugnen på 160 grader.

  2. Blanda alla ingredienser till en jämn smet, den skall vara lösare än en vanlig deg.

  3. Stjälp upp i smörad och mjölad form.

  4. Grädda i 70-90 min på 160 grader.