Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Focaccia

Recept på typiskt italienskt bröd, som kan varieras med olika smaksättning.

Vote
(1)

Räcker till Knappt 1 plåt

Räcker till...

Knappt 1 plåt

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 12 g jäst
  • 1,5 dl ljummet vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • 1 msk honung
  • 3,5 dl vetemjöl special
  • Olivolja och havssalt till plåten
  • Rör ut jästen med det ljumna vattnet och olivoljan.

    Tillsätt havvsaltet, honungen och vetemjölet och arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

    Häll olivolja och lite havssalt på en plåt och lägg den jästa degen på plåten. Tryck ut degen med händerna så att den blir ca 2 cm hög, låt jäsa i 30 minuter.

    Tryck ner fingertopparna i degen så att det bildas fördjupningar i degen och pensla sedan på ytterligare lite olivolja och strö över havssalt. Grädda i 10 minuter i  mitten av ugnen i 220 grader varmluft.