Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Focaccia
Recept på typiskt italienskt bröd, som kan varieras med olika smaksättning.
Räcker till Knappt 1 plåt
Räcker till...
Knappt 1 plåt
Ingredienser
Så gör du
- 12 g jäst
- 1,5 dl ljummet vatten
- 0,5 dl olivolja
- 1 tsk havssalt
- 1 msk honung
- 3,5 dl vetemjöl special
- Olivolja och havssalt till plåten
Rör ut jästen med det ljumna vattnet och olivoljan.
Tillsätt havvsaltet, honungen och vetemjölet och arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Häll olivolja och lite havssalt på en plåt och lägg den jästa degen på plåten. Tryck ut degen med händerna så att den blir ca 2 cm hög, låt jäsa i 30 minuter.
Tryck ner fingertopparna i degen så att det bildas fördjupningar i degen och pensla sedan på ytterligare lite olivolja och strö över havssalt. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen i 220 grader varmluft.