Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Focaccia med soltorkade tomater, timjan & gyllene linfrön

Foto: Frida Wismar

Vote

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 1 st ugnsplåt

Räcker till...

1 st ugnsplåt

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 dl olivolja
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 1 dl Risenta vetegroddar
  • havssalt
  • 1/2 dl Risenta gyllene linfrön
  1. Smula jästen i bunke. Värm vätskan till 37 grader och slå den över. Rör ut jästen.

  2. Tillsätt salt, hälften av oljan, linfrö, groddar och mjölet. Blanda till kladdig, fin deg.

  3. Jäs under duk ca 30 minuter.

  4. Arbeta ev in mer mjöl i degen, stjälp upp den i smord långpanna och gnid in den med olivolja.

  5. Jäs ca 30 min till på plåten.

  6. Strö över havssalt & gyllene linfrön.

  7. Grädda i ugn ca 30 min 200 grader.