Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Frallor med Dinkelmjöl

Gjord med Lindahls Grekisk eler Turkisk Yoghurt.

TIPS:
Hittar Du inte fullkornsdinkel i Din butik, kan Du använda vetemjöl special med fullkorn i stället.

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 20 frallor

Räcker till...

20 frallor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 dl Lindahls Yoghurt
  • 150 gr morötter, (2 små) skalade, finrivna
  • 4 dl vatten, 50 grader varmt
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 msk havssalt
  • 1 msk olivolja
  • 1 pkt torrjäst (12 gr)
  • 5 - 6 dl fullkornsdinkel (ca 350 gr)
  • 6 dl vetemjöl special (ca 350 gr)
  1. Blanda vatten, morötter, yoghurt, honung och olja i en degbunke. Använd helst en köksmaskin.

  2. Blanda dinkelmjölet och jästen. Rör ner det i vätskeblandningen. Blanda sedan vetemjölet i degen lite i taget och arbeta till en smidig deg under minst tio minuter tills degen släpper från kanten.

  3. Pudra över lite mjöl, täck med en bakduk och låt jäsa på varmt ställe (helst 37 grader) till degens dubbla storlek (c:a 30 minuter)

  4. Strö lite mjöl på bakbänken, ta upp degen och dela den i 20 jämnstora bitar.

  5. Rulla bitarna till släta, runda bullar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, täck över dem med en bakduk och låt jäsa i 20 minuter.

  6. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med vatten och grädda dem i mitten av ugnen i c:a 12 minuter. Låt dem svalna på ett galler.