Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Frallor med solrosfrön
Gott bröd som passar i alla sammanhang!
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till ca 25 stycken
Räcker till...
ca 25 stycken
Näringsvärde
Mjölk & laktosfritt
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 50 g jäst
- 5 dl vatten
- 0,5 dl olja
- 1,5 tsk salt
- 2 msk brödsirap, ljus sirap, honung eller socker
- 3 dl solrosfrön
- 6 dl rågsikt
- 7-8 dl vetemjöl
Värm vattnet så det blir fingervarmt. Blanda lite av vattnet med jästen.
Blanda i resten av ingredienserna, spara lite av vetemjölet till senare.
Blanda ihop till en deg, till exempel med elvispens degkrokar.
Låt degen jäsa under duk ca 30 minuter.
Efter jäsningen, knåda degen och rulla ihop ca 25 st släta bullar. Lägg bullarna på två plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under duk ytterligare ca 45 minuter.
Pensla med kallt vatten och grädda mitt i ugnen i 250°C ca 10 minuter.