Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Frallor med solrosfrön

Gott bröd som passar i alla sammanhang!

Therese

Vote
(12)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till ca 25 stycken

Räcker till...

ca 25 stycken

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl olja
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk brödsirap, ljus sirap, honung eller socker
  • 3 dl solrosfrön
  • 6 dl rågsikt
  • 7-8 dl vetemjöl
  1. Värm vattnet så det blir fingervarmt. Blanda lite av vattnet med jästen.

  2. Blanda i resten av ingredienserna, spara lite av vetemjölet till senare.

  3. Blanda ihop till en deg, till exempel med elvispens degkrokar. 

  4. Låt degen jäsa under duk ca 30 minuter.

  5. Efter jäsningen, knåda degen och rulla ihop ca 25 st släta bullar. Lägg bullarna på två plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under duk ytterligare ca 45 minuter.

  6. Pensla med kallt vatten och grädda mitt i ugnen i 250°C ca 10 minuter.