Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Fröknäcke

Recept på ett knaprigt fröknäcke som går alldeles utmärkt att göra glutenfritt genom att byta ut grovt rågmjöl till majsmjöl. 

Vote
(9)

Räcker till 2 plåtar fröknäcke

Räcker till...

2 plåtar fröknäcke

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 dl olivolja
  • 1,5 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 4 dl grovt rågmjöl (går också att byta ut mot majsmjöl
  • 1/4 dl chiafrön
  • 1 tsk salt
  • 4 dl kokande vatten
  • flingsalt
  • Sätt ugnen på 140 grader varmluft.

    Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vattnet och tillsätt det och olivoljan i fröerna. Blanda till en jämn blandning.

    Platta ut på två bakplåtspapper på plåt och strö över flingsalt. Grädda i ugnen i 50-60 minuter.

    Ta ut och låt svalna. Bryt i lämpliga bitar.