Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Frukost bullar

Super goda

Vote
(3)

Räcker till 24 st bullar

Räcker till...

24 st bullar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 gram jäst
  • 50 gram smör
  • 7-9 dl mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt vätskan bli fingervarm. Smula jästen i en bunke, och tillsätt den varma degvätskan. Rör så att all jäst löser sig. Tillsätt salt och mjöl, och arbeta till en smidig deg, som lätt släpper från bunkens kanter.

    Låt vila i ca 15 minuter.

  2. Dela sen degen i ca 24 bitar - varje bulle ska väga ungefär 50 gram - och rulla till små fina bullar. Skär ett kors i toppen, och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller teflonduk. Täck med en handduk och låt jäsa i ungefär en timme.

  3. Sätt ugnen på 250°C. Vispa upp ett ägg med några droppar vatten, och pensla bröden. Toppa eventuellt med vallmofrön om du vill. Grädda i 7-8 minuter.