Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Frukostbröd med varm choklad
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Näringsvärde
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 13 - 14 dl rågsikt
- 6 dl havredryck
- 1 dl solroskärnor
- 50 g jäst
- 2 msk rapsolja
- 2 msk sirap
- 2 tsk salt
Varm choklad
- 2 dl havredryck
- 2 tsk kakaopulver
- 4 tsk socker
Frukostbröd: Smula sönder jästen.
Tillsätt havredryck, olja, salt, sirap, havrekli och det mesta av mjölet.
Arbeta samman ingredienserna till en smidig deg.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta ihop den.
Rulla ut degen i två längder. Skär i 3 cm breda bitar och lägg dem på plåt.
Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
Grädda i ugn vid 225°C, ca 10 minuter.
Varm choklad: Blanda kakaopulver och socker i en kastrull.
Tillsätt lite av havredrycken och rör ut till en slät smet.
Tillsätt resten av havremjölken.
Hetta upp drycken.