Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Frukostfrallor med morötter

Recept på frasiga frukostfrallor. Eftersom det är morötter i så blir de även riktigt saftiga. En riktig favorit när det kommer till frallor.

baka.se

Vote
(7)

Räcker till 20-25- st

Räcker till...

20-25- st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 25 g Jäst
  • 5 dl Vatten ca 37 grader
  • 4 dl Rågsikt
  • 2 st Morot
  • 2 msk Olja
  • 2 tsk Salt
  • 5 dl Vetemjöl special
  • 3 dl Grahamsmjöl
  • 1 st Ägg uppvispat
  • Ev. solrosfrön eller andra typer av frön
  1. Värm vattnet till ca 37 grader och håll det i en stor bunke som du sedan smular ner jästen i. Rör runt så att jästen löses upp ordentligt.
  2. Tillsätt rågsikt, finrivna morötter olja och salt och rör ihop.
  3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbete ihop till en lös men smidig deg.
  4. Lägg degen i en stor mjölad degbunke. Strö över lite mjöl över degen och täck över med plastfolie och sedan en bakduk.
  5. Låt degen jäsa i ca 25 minuter.
  6. Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i ca 20-25 bitar som du lägger på bakpappersklädda plåtar.
  7. Låt de jäst igen med en bakduk över i ca 20 minuter
  8. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg, strö på lite salt och valfria frön, ex. solrosfrön
  9. Ställ in en form som tål värme i botten av ugnen med sjudande vatten och speja in vatten i ugnen.
  10. Grädda frallorna i 250 grader i ca 10-15 minuter.
  11. Låt de svalna under en bakduk.