Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Frukostfrallor med morötter
Recept på frasiga frukostfrallor. Eftersom det är morötter i så blir de även riktigt saftiga. En riktig favorit när det kommer till frallor.
Räcker till 20-25- st
Räcker till...
20-25- st
Ingredienser
Så gör du
- 25 g Jäst
- 5 dl Vatten ca 37 grader
- 4 dl Rågsikt
- 2 st Morot
- 2 msk Olja
- 2 tsk Salt
- 5 dl Vetemjöl special
- 3 dl Grahamsmjöl
- 1 st Ägg uppvispat
- Ev. solrosfrön eller andra typer av frön
- Värm vattnet till ca 37 grader och håll det i en stor bunke som du sedan smular ner jästen i. Rör runt så att jästen löses upp ordentligt.
- Tillsätt rågsikt, finrivna morötter olja och salt och rör ihop.
- Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbete ihop till en lös men smidig deg.
- Lägg degen i en stor mjölad degbunke. Strö över lite mjöl över degen och täck över med plastfolie och sedan en bakduk.
- Låt degen jäsa i ca 25 minuter.
- Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i ca 20-25 bitar som du lägger på bakpappersklädda plåtar.
- Låt de jäst igen med en bakduk över i ca 20 minuter
- Pensla bullarna med ett uppvispat ägg, strö på lite salt och valfria frön, ex. solrosfrön
- Ställ in en form som tål värme i botten av ugnen med sjudande vatten och speja in vatten i ugnen.
- Grädda frallorna i 250 grader i ca 10-15 minuter.
- Låt de svalna under en bakduk.