Fruktigt mellanmålsbröd
Recept på nyttigt bröd som passar perfekt som mellanmål eller kvällsmål.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 2 st
2 st
Ingredienser
Så gör du
- 5 dl mjölk eller vatten
- 50 g jäst
- 250 g Kesella
- 1 dl rapsolja
- 2 tsk salt
- 1 dl sirap
- 2 dl rågmjöl
- 100 g Dr. Oetker Apelsinskal
- 75 g Dr. Oetker korinter
- ca 1 l vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Värm mjölk eller vatten till 37 grader och häll över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt olja, kesella, salt och sirap. Tillsätt även rågmjöl, frukt och hälften av vetemjölet. Rör om kraftigt och tillsätt mer vetemjöl efterhand. Spar lite av vetemjölet till utbakning. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma en längd av av varje del, eller dela den i tre delarr och gör flätor.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla ev. bröden med uppvispat ägg för extra glansig yta. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.