Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Fruktlimpa
Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt.
Serveringstips:
Servera gärna lätt ljummen med en mögelost (Brie, Gorgonzola, Ädelost)
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl Lindahls Yoghurt
- 2 dl havregryn (70 gr)
- 1 dl sötmandel, skalad (65 gr)
- 5 dl vetemjöl (300 gr)
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt (5 gr)
- 1 tsk malen kanel (5 gr)
- 2 dl blandad torkad frukt (125 gr)
- 1/2 dl flytande honung (70 gr)
- 2 msk vatten
Grovhacka mandeln och den torkade frukten (t.ex. äpplen, aprikoser, katrinplommon).
Rosta mandeln och havregryn gyllenbrun i en teflonpanna.
Blanda mjöl med bikarbonat och kanel. Rör först i övriga torra ingredienser i mjölet och sedan yoghurt, honung och vatten. Blanda allt väl.
Klicka smeten i en 1,5 liters smord, avlång bakform och släta till smeten något.
Grädda i nedre delen av ugnen i c:a en timme vid 200 grader. Sänk gärna temperaturen efter halva tiden till 175 grader.
Stjälp upp limpan på ett galler och låt kallna under bakduk.