Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Fruktlimpa

Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt.

Serveringstips:
Servera gärna lätt ljummen med en mögelost (Brie, Gorgonzola, Ädelost)

Vote
(1)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 1 limpa

Räcker till...

1 limpa

Kategorier
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl Lindahls Yoghurt
  • 2 dl havregryn (70 gr)
  • 1 dl sötmandel, skalad (65 gr)
  • 5 dl vetemjöl (300 gr)
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt (5 gr)
  • 1 tsk malen kanel (5 gr)
  • 2 dl blandad torkad frukt (125 gr)
  • 1/2 dl flytande honung (70 gr)
  • 2 msk vatten
  1. Grovhacka mandeln och den torkade frukten (t.ex. äpplen, aprikoser, katrinplommon).

  2. Rosta mandeln och havregryn gyllenbrun i en teflonpanna.

  3. Blanda mjöl med bikarbonat och kanel. Rör först i övriga torra ingredienser i mjölet och sedan yoghurt, honung och vatten. Blanda allt väl.

  4. Klicka smeten i en 1,5 liters smord, avlång bakform och släta till smeten något.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen i c:a en timme vid 200 grader. Sänk gärna temperaturen efter halva tiden till 175 grader.

  6. Stjälp upp limpan på ett galler och låt kallna under bakduk.